Om Gongbad     ·     Kalendarium     ·     Vår lokal     ·     Anmälan     ·     Om Oss

Gong Events erbjuder en annorlunda upplevelse för kropp och själ under ca 45 min dynamiskt spel på en eller flera gong-gongar. Effekterna av att låta sig översköljas av gong-gongens ljudvibrationer har använts i årtusenden för att skapa avslappning, hälsa och välmående. Ett sådant så kallat "Gongbad" kan upplevas väldigt olika - som konsert, som behandling, som meditation eller bara som djup behaglig avslappning. (Undrar du hur starkt det kan låta som mest så klicka på bilden högst upp på sidan så startar en kort video!)

Under ett "Gongbad" sitter eller ligger du bekvämt på en stol/madrass. Lokalen har dämpad belysning. Du visar samma hänsyn till övriga deltagare som man gör under en konsert eller en meditation.

OBS! Dörren ner till lokalen låses när spelandet börjar så kom i tid! Efteråt kan man välja att stanna kvar en stund eller gå direkt när spelandet avslutats.


ANMÄLAN

Du anmäler dig till varje Gongbad i Kalendariet nedan och får omedelbart en bekräftelse med vägbeskrivning och portkod via epost. När du sedan kommer till Gongbadet så tar du bara en ledig madrassplats eller stol. Betalning görs antingen kontant på plats eller med Swish till 070-725 42 63.

Det finns totalt 14 platser närmast bakom (A-G) och framför (H-N) gongarna.

En plats kan reserveras vid anmälan om man har köpt klippkort (5 ggr/500:-). OBS: En RESERVERAD plats måste alltid betalas med ett klipp även om man avbokar eller inte dyker upp! (Om du vill kunna avboka UTAN att betala så ska du anmäla dig UTAN att reservera en bestämd plats!)

Är det fullbokat kan du ändå anmäla dig som reserv till någon som avbokar eller dyka upp oanmäld och chansa på att någon anmäld inte dyker upp!


Välkommen!

Lennart Hallström


Gör gärna en Intresseanmälan om du vill bli informerad inför varje nytt Gong Event. (När du har deltagit så får du den informationen ändå!)

Om du önskar en timmes Gongbad för en sluten grupp på valfri dag och tid så kostar det 2000:- för upp till 10 deltagare och 200:- per extra deltagare.

Du får gärna berätta om hur du upplevde Gongbadet genom att skicka ett mail till info@gongevents.com eller anonymt via detta meddelandefält.

Vill du lära dig spela gong eller bara pröva på? GONG EVENTS har även kurser för nybörjare och avancerade. Kontakta Lennart om intresse finns!


Det finns en facebookgrupp som heter Gongavslappning i Stockholm och en som heter Gongavslappning avsedd för hela landet där du kan hitta info om gongverksamhet på andra platser också!


TILL MENYNVi har vår gongverksamhet på Djembe Center, Glasbruksvägen 57 i Åfors (Småland). Tel 070-725 42 63. Se Karta eller Vägbeskrivning.


 

KALENDARIUM    

Det finns inga event att visa!


TILL MENYN


GONG EVENTS startades 2009 av Lennart Hallström då han införskaffade sin 120 cm stora kinesiska gong. Han deltog samma år i en veckas gongmasterutbildning för Don Conreaux från USA varpå han även skaffade en mindre 65 cm gong. Han har sedan dess kompletterat med ytterligare två och använder numera 3 eller 4 gongar under gongbaden, och spelar vanligtvis på två eller tre samtidigt.

Lennart Hallströms gongspel är ofta mer rytmiskt och mer dynamiskt än det gongspel som vanligtvis förekommer i samband med kundaliniyoga. Med sin bakgrund som trumlärare och musiker är han van vid både avancerat polyrytmiskt spel och dynamisk lyhördhet. Han leder även kurser i gongspel på grundläggande och avancerad nivå.


OM GONGBAD

Gongbad kan upplevas på väldigt olika sätt vid olika tillfällen och av olika personer. Därför är det svårt att säga något generellt om gongbad, mer än att det innebär att låta sig översköljas av vibrationerna från spelet på en eller flera gongar.

En del upplever fysiska eller psykiska sensationer av olika slag, antingen under gongbadet eller närmaste tiden efteråt. Andra upplever bara djup avslappning och kanske somnar under gongbadet. (Har du hamnat bredvid någon som börjat snarka så får du gärna se till att denne vaknar så att inte fler blir störda av snarkningarna!)

Vissa hamnar i ett drömlikt tillstånd under gongbadet och behöver lite tid att "landa" efteråt. När gongbadet är över kan det vara bra att börja med att sträcka på sig på olika sätt så kroppen blir redo att aktivera sig och återgå till vardagen igen.

Om man tycker att ljudet stundtals blir för starkt så kan man just då hålla för öronen utan att gå miste om något. Man behöver inte ens ha fungerande hörsel för att uppleva ett gongbad, eftersom ljudvibrationerna tränger in i hela kroppen.

Det förekommer allt från gongbad på 10 minuter som avslutning på yogapass till hela nätter långa gongbad. GONG EVENTS har vanligtvis 45 minuters gongspel kvällstid och 30 min lunchtid, men även längre gongbad förekommer när det är flera som delar på spelandet.

Somliga gongspelare blandar även in andra instrument och ljud i sin gongverksamhet, eller har några yogaövningar eller längre pratstunder både före och efter gongbadet. På GONG EVENTS används tiden istället så mycket som möjligt till själva gongspelandet.


TILL MENYN


HUR UPPLEVDE DU GONGBADET?Här har du möjlighet att uttycka hur det kändes för just dig att delta i ett Gongbad. Det du skriver skickas som epost till GONG EVENTS och vissa texter publiceras nedan som exempel. (Du kan välja att vara anonym eller ange ditt namn, alternativt bara ditt yrke och ålder.)


TILL MENYN

GONG EVENTS · 070-725 42 63 · info@gongevents.com · Glasbruksvägen 57 · ÅFORS